Videor

Folkhhälsomyndigheten förklarar begreppet Psykisk Hälsa.
Folkhälsomyndighetens utredare Sara Fritzell berättar om myndighetens kunskapssammanställning kring ojämlikheter i psykisk hälsa
Stigmatisering av personer med psykisk sjukdom har negativa konsekvenser för samhället i stort men också för den enskilda individen. Men det går att förändra. I arbetet med att förebygga psykisk ohälsa och självmord är insatser för att minska stigmatiseringen en viktig del.
Den här filmen förklarar kort vad ADHD är. Filmen är skapad av Usify och Psykologpartners som en del i det digitala behandlingsprogrammet Adhd-hjälpen. Programmet erbjuds vårdgivare inom primärvård och psykiatri, som ett sätt att bredda behandlingsutbudet mot vuxna med ADHD.
Vad kan man göra när man får ångest? Vad innebär KBT? Och kan man dö av en panikattack? Spoiler: Nej, det kan man inte!
En videoföreläsning om bipolär sjukdom där du även får möta personer som berättar om egna erfarenheter av att leva med bipolär sjukdom. Filmen är framtagen av Infoteket, Region Uppsala under hösten 2019.

Ungdomar från Botkyrka i Stockholm tänker till om psykisk ohälsa bland unga.

Psych2Go är ett amerikanskt nätverk som arbetar för att sprida information om psykisk hälsa och psykiatriska diagnoser på ett modernt och lättillgängligt sätt. De ger ut en tidning och har en uppsjö av videos på YouTube. Besök deras YouTube-kanal HÄR eller besök deras webbsida HÄR.