Dan-Axel Eneland

Tjenna!

Jag är en ung man som heter Dan. Jag är innehavare av en relativt hög ålder i ungdomskretsar (37år), dock brukar jag säga att jag är 16 år i sinnet.

Jag bor nuförtiden i det fantastiskt tråkiga, dock lugna Svedala. Jag lägger tyngd på ordet LUGNA, för det är någonting jag behöver i livet.

För ca 1½ år sedan fick jag diagnosen bipolär typ2. Där och då trillade förståelse för livets krokiga väg ner i knät på mig. Jag har nu kommit till insikt varför jag är som jag är, samt mår som jag mår. Jag har en personlighet som kan upplevas allmänt upplyftande utåt sett, medan insidan är fylld av totalt mörker. MEN iom detta kan jag säga att jag FÖRSTÅR känslan av att må skit, att må hur bra som helst på utsidan medan man i tankar och rent fysiskt går och letar träd, tågspår och en välplacerad lastbil på motorvägen.

Jag har även mycket trauma ifrån barndomen. Traumatiska händelser i form utav misshandel och hat i hemmet, och även trauma ifrån mitt eget självdestruktiva beteende.

Mitt mål i livet är att kunna sprida mina kunskaper, mina känslor och erfarenheter till ungdomar som kanske inte riktigt vet varför de mår dåligt. Eller vet exakt varför och behöver prata med någon som faktiskt förstår.

Jag är inte här för att stå bakom och knuffa er framåt eller stå framför och dra i er. Jag är här för att gå vid er sida och byta erfarenheter, känslor, samt påvisa möjligheten till återhämtning.

Det är som det är, men det går.